Flicka söker lax

Jag är i desperat behov av bra recept som innehåller lax!
Lyckades skaffa alldeles för mycket av denna fantastiska matvara, och cookingbynumbers.com är nere för stunden, så jag tar gärna emot tips och råd (börjar tröttna på laxomelett…)!

Gör lite smygreklam för www.dollie.nu, en tävling som New Venture Company Crea©tive anordnar som är riktigt kul. Om inte annat har jag som medlem i företaget fruktansvärt kul när vi bär runt dockan på campus och när vi jobbar på vår idé, är helt kär i min grupp. Alla 10 jobbar faktiskt, vet inte hur många år sedan jag hamnade i en grupp med gemensam ambitionsnivå. Det jobbiga är ju att man jämför alla andra grupper med den här, så det kommer att bli lite tufft för andra grupper att hävda sig…

 
MMS-telefon: I haz it! Sjukt trött.

”I’ve already tried it.”
”I’m not interested”


Dessa två svar kan appliceras till nästan alla frågor:
-Gick det kasst på provet? Vad sägs om att plugga mer? I’m not inerested! /I’ve aready tried it…
- Vill du gå på bio med mig i morgon? I’ve already tried it! / I’m not interested.
- Skulle du ha sex med Johnny Depp? I’ve already tried it / I’m not interested.

Detta var ungefär det vettigaste jag och Elin kom fram till under spelkväll nummer 3, fortfarande är Persona 4 spelet som dyrkas, och njuts av med onyttigheter, olika försök att sjunga med och uttranden som ”SÖT!”, ”Bitch Hoe”, ”You’re not me!” och ”brunst-ljud(?)”. Inte från mig när söta karaktärer är i bild, oh nej. Jag uttrycker bara min glädje utan ord, och då råkar det bli små hii:n och iiih:n.

Jag känner för att bli aktiv. Gå med i en sportgrupp/skolklubb/skaffa jobb?  Vad skulle ni göra om ni vore i min sits? Plugg grupper är bra för mig? Är ni säkra på det? Ska fundera på det, men kan inte lova för mycket!

Prioriteringar i ett studentliv

Varför har jag inte tagit med hårklämmor/hårpinnar/diadem hit? Mitt hår faller ner i ögonen som på det värsta av emoluggar. Nu fattas det bara att jag färgar håret svart och letar upp mina nitar samt slutar plugga och violá! Fast det lär inte hända, billigare och trevligare att knalla ner till Kicks och köpa lite nya attiraljer. Eller en bra sax?

Träningsveckan här i Jönköping inleddes med ett 32:26 minuters lång löppass på band ihop med Vivianne, och otroligt nog hade jag kondition kvar efter 5 veckors konstant lathet. Lathet rent fysiskt då, för mentalt är jag rena rama muskelberget. Ska jag försöka träna en stund varje dag den här veckan för att komma igång inför intervallträningen jag övertalats/valt att delta i, så länge det inte krockar med viktigare saker, som spelkvällar med Elin…

 
Matlagning @ spelkväll nummer 2 (24/9-2010). Godaste såsen i stan lagades!

Träffade Avon, en kinesiska i min Host Company grupp (en del av kursen Entreprenurship and Business Planning går ut på att göra en 6-sidig powerpoint om ett företag) och jag träffades idag för ett möte. Som ”vanligt” var det bara hon och jag där, men hon är jättetrevlig och vi lyckas få saker gjorda ändå. Ganska irriterad på den övriga fyra som aldrig kommer i tid eller inte alls. Blev medbjuden på Magic Mingle Night av henne, och valde att tacka ja, dels för att lära känna henne bättre, dels för att 50 kronor för ”Seafood plate” är riktigt billigt.
Usch Ida, vad materiel du är ibland. Eller snål. Men försök leva ett rikt studentliv utan att snåla, för hur paradoxalt det än låter blir det faktiskt rikare ju mindre du spenderar per event du besöker, för då kan du gå på fler av dem!

Måste bestämma mig om jag ska fortsätta med att lägga upp inläggen dagen efter de har hänt och låtsas som de är aktuella, eller om jag ska skriva som att det är ”imorgon” när ”imorgon” är dagen idag. Förvirrande, jag vet. I-landsproblemen haglar.

Den lilla tjejen som flyttade ut i stora världen

"Hon sade god natt för tredje gången. Jag svarade detsamma tillbaka, och den sista lampan i lägenheten släcktes äntligen. Något riktigt mörker fanns det inte att tala om, då Augustinatten klättrade in genom persiennernas springor. Täcket prasslade högt när jag vände mig mot väggen, då det aldrig blivit använt tidigare. Ett elektriskt hummande kom ifrån portlåset ute i korridoren. Jag hade officiellt flyttat in. Även om mitt namn ännu inte stod på dörren."

Så beskrev jag den första natten i min nya (delade) lägenhet samma dag som jag flyttade in.

Nu har jag redan bott här i en månad, men det känns jättekonstigt att säga så. Dels för att orden en månad låter väldigt länge, samtidigt som det känns som hemma och att jag bott här minst ett halvår. Mina kaffevanor har ändrats brutalt, från någon kopp i veckan till en per skoldag, och mitt tedrickande har också ökat. Känns som att jag kommer bli immun mot koffein snart.


Skum.

Just nu sitter jag i köket som luktar som en blandning av vitlök och rosmarin för stunden, vilket beror på att jag för första gången ger mig på slow-food: toskansk bönsoppa. Jag erkänner, jag skriver med ett plåster på fingret, men det är ett plåster jag bär med stolthet! Att anpassa sig till att göra lunchlådor är fortfarande något som känns ganska ovant, men dessa ”storkok” är bara trevliga. Soppan lär räcka minst 3 måltider, om inte Vivianne vill ha. Vi har hittills bara ätit samma måltider 4 gånger, och alla av dem var frukost. Vi ser inte jättemycket av varandra, jag går i skolan, har möten och går ut med kompisarna på kvällen, hon jobbar och åker ut till hästen. Jag har förresten ridit hennes Figge nu, och han var otroligt lydig. Jag förstår varför hon köpte honom, en riktig raring.

Anledningen till att dagens måltid är soppa beror på att tandställningen spändes igår, och en hel del nya metallföremål har numera invaderat min mun. Detta innebär ömhet i tänderna till den grad att jag går på Ipren och flytande föda. Man kan ju hoppas att man går ner i vikt i samma veva i varje fall.

 Så, hur fungerar skolan då?

Riktigt bra, gillar ämnena och klasskamraterna, mycket att göra hela tiden, men det är jag egentligen glad för. Har en klippa i stormen som heter Elin, hon läser Media och jag kände henne lite innan jag flyttade hit. Min andra klippa heter Rebecca, hon jag nämnde tidigare, och vi fungerar riktigt bra ihop numera. Vi hade bland annat en tjejkväll där vi bjöd in tyska Sara och Sandra samt Ryska Elena på middag, supermysigt och jättetrevligt! Läsa i böckerna blir jag bättre och bättre på, och avgiftningen från internet hjälper mig orka göra annat. Håller jag på att bli intresserad av en kille i klassen kanske?

Jag har mitt namn på dörren, och halva badrumsskåpet är mitt, liksom hälften av lådorna i köket.
Jag har ett andra hem nu.

etzuko

Småstadstjejen som flyttade ut i den stora världen

RSS 2.0